Scouting Boxtel
Scouting Boxtel > Weblogs > WJ blog Aryan > WJ
Sitemap Deze pagina afdrukken
Laatste update
17-8-2007
WJ

mijn wereld jamboree
Hoi, ik ben Aryan van Beek.

Toen ik eind 2005 in de Flitzover de Wereld Jamboree las, was ik meteen enthousiast. Ik heb mijn ouders overgehaald en nu ga ik dus in 2007 naar de WJ.

Inmiddels zijn er al 2 kennismakings week-enden geweest.
Het eerste week-end was in een blokhut in Den Bosch en ik heb toen kennis gemaakt met de troep waarin ik kom en met de leiding.
Dit week-end was erg leuk en ik hoor nu dus bij de Graspiepers.
Alle groepen uit Nederland die meegaan hebben de naam van een vogel.
Onze troep bestaat uit 30 deelnemers en 4 leiding.

Uit Nederland gaan er 1300 mensen mee.

Het tweede week-end was voor alle 10 groepen uit zuid Nederland ofwel Cluster Zuid.
Er is ook een Cluster Noord en een Cluster Oost.

In dit week-end hebben we gekampeerd in Heeze op een label-terrein van Scouting Nederland.
Iedereen moest samen met zijn budy een tent meenemen.
Op het terrein was helemaal niets, we moesten zelfs onze eigen wc,
ofwel hudo (houd uw darmen open) bouwen.

In dit week-end zijn we dus gestart met onze vliegreis , we zijn tenslotte vogels, op weg naar de WJ.
Ook hebben we een kampvuur gehad en was er disco.

In oktober is er weer een week-end van de graspiepers, dus dan schrijf ik weer verder.

Aryan

  
 
het tweede troep weekend
Met het tweede troep weekend zijn we naar Nieuwkuijk geweest.
De eerste avond hebben we van allerlei info gekregen over de wj en dat was het enige saaie van dat weekend. Daarna hebben we een kampvuurtje gemaakt rond een uur of half 3 moesten we van de leiding naar bed (we hebben niet geslapen of zo).
De volgen de ochtend was echt iedereen brak en moe maar de leiding vond dat het onze eigen schuld was en dat we maar naar bed hadden moeten gaan(groot gelijk).
Na het ontbijt de volgende morgen hebben we een project gedaan waar we de volgende weekenden en de wj zelf meedoor gaan ik zit in de groep die voor de aan kleding van ons terreintje op de wj en misschien wel voor eigen troep T-shirt. Maar er is ook een groepje dat een presentatie moeten maken voor het komende troep weekend.
Toen we daar mee klaar waren gingen we alweer eten.
Hebben we nog een aantal spellen gedaan. Daar na was het alweer zolaat dat we moesten gaan koken en eten na het eten moesten we ons warm gaan aankleden voor een nacht spel ( de hunt). We werden in groepjes gedropt en moesten in 2 uur terug lopen. We kwamen onderweg dooreen dure buurt heen waar we over stoep moesten lopen anders werd de politie gebeld.
Toen we terug waren (12 uur) zijn we wel meteen naar bed gegaan.
de volgende ochtend na het ontbijt moesten we onze spullen opruimen en tenten afbreken.
Na het opruimen gingen we een eindje wandelen en hebben we Britse buldog gedaan.
Weer terug op het kampterreintje moesten we een high thee voor de ouders klaar zetten voor de ouders en dat was echt super lekker, en we konden niet wacht op de ouders omdat we dan konden gaan eten van dat lekkere eten toen hebben de ouders ook wat info gekregen over de wj en konden we naar huis gaan
 
toegangs poort.doc
vlaggen.doc
hier staa ik op de wj.doc
 
 
het tjilp project
Op de WJ gaan we allerlei leuke dingen doen, zoals bijv het tjilp project.
Het tjilp project is het belangrijkste project waar we ons op de WJ mee bezig gaan houden.
Het project is bedacht om de vogels in Engeland te helpen door bijv. vogelhuisjes te bouwen.
Maar we doen niet alleen op de WJ iets aan het project, ook op de troep weekenden doen we er al wat aan.
Zo zijn we op het derde troepweekend naar de eenden kooi in de Maaspoort geweest.
We zijn daar gaan helpen bij het restaureren van de kooi. We hebben takken opgeruimd en bomen geknot.
Eind maart is er nog een troepweekend en in juni ook nog een weekend voor heel cluster zuid.
Dus dan horen jullie weer van me.
Tot dan
Aryan
  
 
het laatste troep weekend
Het laatste troep weekend

Het laatste troep weekend te s-Hertogenbosch was weer super gezellig. Dit keer hebben we onze toegangs poort gebouwd die de ingang wordt van ons sub-sub kamp op de WJ. (zie foto).Het enige wat er nog aan ontbreekt zijn de vlaggen maar die zijn nog in de maak! Op de 3vlaggen komt de Brabantse vlag de Nederlandse vlag
En het graspieperlogo zie plaatjes

En we hebben een super leuke GPS tocht gedaan door de Moerputten(een natuurgebied tussen Den Bosch en vlijmen).
En s avonds ook nog een greppeltocht (de hunt).

Verder was er ook een Engelse avond waar je allerlei Engelse dingen kon eten en drinken.
We moesten dit keer weer in tenten slapen op een even groot terreintje als dat we op de WJ krijgen en dat is niet echt groot.

En als je nog wat meer wilt weten kun je op de site kijken www.wj2007.nl
Maar er staan ook regelmatig stukjes over de WJ in week krant de meierij.
  
 
uitzwaaidag
Hoi allemaal

Het laatste clusterweekend is al weer geweest en het was heel gezellig.
Ondanks dat loy en ik er pas later waren.

De wereld jamboree komt steeds dichter bij. Maar eerst hebben we nog de uitzwaaidag en de voor reis naar cibelstone.
De uit zwaai dag op zaterdag 23 juni is een middag voor alle vrienden en familie als uitzwaai moment omdat ze willen voor komen dat iedereen mee naar de boot gaat.


  
 
eindelijk op wj
Voorreis
Voordat we op 27 juli naar het Jamboree terrein vertrekken zal het nederlands contingent 9 dagen op voorreis gaan in kibblestone in Engeland. Er zullen verschillende excursies georganiseerd worden. Iedereen van het Nederlands contingent gaat ook een dagje mee kijken in een Engels gezin of scouting groep om eens kennis te maken met de echte Engelse cultuur. Maar voordat we dit allemaal kunnen gaan doen moeten we eerst in Engeland komen.
En om daarvoor te zorgen gaan alle troepen uit Nederland, vanuit een zelf gekozen plaats, met de bus naar Hoek van Holland. Mijn troep de graspiepers vertrekken vanuit Oud-Heusden, op donderdag 19 juli. Vanaf hoek van holland vertrekken we in twee grote groepen met de boot naar Engeland om daar onze Wereld Jamboree te beginnen.

als je nog meer wilt weten over de WJ of over mijn troep de graspiepers kijk dan op: graspiepers.wj2007.nl en voor meer info over het nederlands contigent kijk dan op wj2007.nl  
 
Postadres
Aryan van Beek
Troup Graspiepers - NL013
Subcamp Jungle
21st World Scout Jamboree
Hylands Park
Chelmsford
Essex CM2 8WQ
UK - England
  
 
eindelijk weer terug
Hallo allemaal ik ben eindelijk weer thuis na 3 vermoeiende weken in Engeland. De wereld jamboree is alweer voorbij.
De eerste week van de voorreis op Kibblestone was het weer echt bagger maar dat werd na een tijdje gelukkig beter. Gelukkig maar, want iedereen was die modder een beetje zat en werd er chagrijnig van.
Maar op de excursies konden we gelukkig binnen staan en hadden we even een moment zonder modder en regen. Behalve op een van de excursies, toen waren we naar een potten bakkerij, waar we eindelijk weer naar binnen konden dachten we want toen iedereen eindelijk bij zijn workshop was ging het brandalarm af en moesten we zo snel mogelijk weer naar buiten. En toen werd voor onze neus ONZE bus gejat door een andere groep dus moesten wij in de regen op een nieuwe bus wachten.
Gelukkig was het bij de volgende excursie wel droog.
De laatste activiteit op Kibblestone was ook de leukste toen zijn we naar een Monky Forest geweest.

Onze groep moest als een van de eerste vertrekken naar onze hoho(home hospetality) want wij moesten helemaal naar Wales.
We waren daar te gast bij een groep van 3 jongens met hun leiding het was super gezellig. De excursies die die groep had georganiseerd waren super saai we zij bijvoorbeeld naar een kasteel geweest waar niks te doen was. Na de hoho hebben we nog een dag op Kibblestone geslapen en zijn daarna vertrokken naar de echte WJ.

De opening was minder gaaf en spectaculair als verwacht, maar het feest daarna was super gezellig. De eerste echte dag op de WJ zouden we eigenlijk naar aqua-village gaan maar dat ging niet door vanwege de regen. We hadden dus een dagje vrij en dat was echt relax om bij te komen. Na dat relaxte dagje moesten we er de volgende dag al om half 5 uit om op tijd te kunnen zijn voor de sunraise ceremonie dat was minder leuk dan verwacht en daarna mocht je zelf een geloof kiezen. Ik en nog een paar mensen uit mijn troep waren naar het Boedisme geweest om daar met een monnik te mediteren. s Middags kon je naar v allerlei workshops, maar wij waren allemaal te moe en te lam om daar naar toe te gaan want we moesten allemaal wel uitgerust zijn voor het feest die avond.
De volgende dag konden we wel een beetje uitslapen want we hoefden pas om 10uur bij de bus te zijn om naar splash te gaan. Wij waren netjes op tijd bij de bus en toen kregen we te horen dat de bussen in de file stonden bij Londen en dat ze iets later kwamen maar na 3uur wachten waren ze er nog niet en ze zieden dat het de moeite niet meer was om nog te gaan dus mochten we iets voor ons zelf gaan doen. En hadden weer een dag vrij.
De volgende dag zijn we naar Gillwel park geweest om daar een hele hoop outdoor activiteiten te doen zoals een stormbaan, reuze schommel en mountainbike en nog veel meer. En na een vermoeiende dag moesten we er weer vroeg uit om aqua village in te halen. En middags hadden we terra village.

De ochtend daarna kregen we te horen dat we s middags splash in mochten halen en dat we allemaal gingen vlot bouwen.
De ochtend daarna mochten we weer eens uit slapen want we hoefde pas om 11 uur bij trash te zijn. Bij trash moesten we van alles doen met afval. En s middags hadden we Global Development Village waar je kennis kon maken met andere culturen.
Da dag daarna was de sluiting alweer en ons subkamp had het geluk om helemaal vooraan te mogen zitten.
De ochtend daarna moesten we al weer gaan opruimen om de volgende dag snel naar Londen te kunnen vertrekken, maar eerst zijn we nog naar een activiteit geweest waar ik en nog wat anderen high ropes hebben gedaan
Toen we daar van terug waren hebben we onze tassen verder in gepakt.
De volgende ochtend hebben we onze tentjes af gebroken en zijn we vertrokken naar Londen. Na een rondleiding mochten we zelf Londen in om rond te kijken. Die avond hebben we in een campus van een universiteit geslapen. De volgende ochtend moesten we al weer op de boot richting Nederland waar we na een dag reizen hartelijk werden ontvangen door onze ouders.
  
 


(C) 2001-2017 Scouting Boxtel