Scouting Boxtel > Speltakken > Welpen woensdag > Info
22-12-2015

Speltakken | Welpen woensdag | Info | IMG_5352

Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over:
- Wat zijn welpen?
- Het welpenverhaal;
- Installatie en Uniform;
- De opkomsten;
- Inschrijving;
- Tot slot.

Scouting Boxtel informatie boekje

Wat zijn welpen?

Welpen zijn jongens van 7 t/m 11 jaar die lid zijn van scouting.
Elke woensdag van 18:00 tot 20:00 uur beleven wij avonturen in de jungle.
Naast de welpen bestaat Scouting Boxtel uit meer speltakken. Informatie over deze speltakken kun je ook op deze site vinden.

Het welpenverhaal

Het spel dat de welpen spelen, is gebaseerd op het Jungle book van de schrijver Rudyard Kipling. Dit boek vertelt het verhaal van het Indiaanse jongetje Mowgli, dat opgroeit in de jungle bij wolven en andere dieren zoals Jakala de krokodil, Hathi de olifant en Kaa de slang.
Tijdens de opkomst wordt de groep een horde genoemd en heeft de leiding namen van de karakters uit het verhaal. Binnen de horde zijn de kinderen verdeeld in subgroepjes, nesten genaamd. Gedurende elke groepsavond zijn de kinderen gekleed in een groen uniform met insignes. De nesten hebben een eigen 'gids', dit is (meestal) de oudste welp. Hij wordt geholpen wordt door de 'gidshelper'.

Samenvatting Jungle Book

Installatie en Uniform

Ongeveer drie maanden nadat uw zoon lid is geworden, of is overgevlogen van de bevers, vindt de "installatie" plaats. Tijdens deze feestelijke gebeurtenis wordt uw zoon echt een welp. Na het afleggen van een kleine belofte, wordt het kale uniform "versierd" met alle bijbehorende insignes. Vervolgens wordt de nieuwe Welp gefeliciteerd door het schudden van de linkerhand, deze zit namelijk het dichtst bij het hart!
Bij deze gelegenheid zijn ook alle ouders en andere belangstellenden van harte welkom.
Voor de installatie komt de staf een avond bij de ouders thuis voor een oudergesprek. In dit gesprek wordt uitleg gegeven over Scouting Boxtel.
Het uniform dat de welpen dragen, bestaat uit een groene blouse en een das. Daarnaast dragen wij in de zomer een T-shirt. De blouse en insignes zijn te koop in de scoutshop (voor adres zie links). Onze groepsdas, naambandje en T-shirt zijn verkrijgbaar bij de leiding.

Ook ik het handig om onder het kopje kleding te kijken hier staat precies wat uw kind nodig heeft. Let er goed op dat als u het uniform gaat kopen, wat u allemaal moet hebben. Bij twijfel kunt u de informatie vragen bij de leiding.

De scoutshop
Wat u moet hebben voor het uniform.

De opkomsten

De groep is elke woensdag van 18.00 uur tot 20.00 uur op de blokhut de Wickiup aan de Molenwijkseweg 5b in Boxtel. Tijdens de groep komen verschillende activiteiten, vaak in thema, aan bod. Te denken valt aan:
- Veel sport en spel;
- Natuur en milieu;
- Creativiteit.

Mocht uw zoon niet naar een opkomst kunnen komen, dan stellen wij het zr op prijs als u dat vooraf aan de leiding laat weten.
Mail dit dan naar welpenwoensdag@scoutingboxtel.nl

Behalve de wekelijkse opkomsten op woensdagavond, vindt er in een scoutingseizoen nog een aantal grotere activiteiten plaats. Binnen onze groep zijn dat:
- Seizoensopening/overvliegen;
- Jotari (Jamboree on the air, radio & internet)
- Het ouder-zoon weekend;
- Het zomerkamp.

Inschrijving

Ieder kind dat lid wil worden van onze groep, krijgt de mogelijkheid om 3x (gratis) met de horde mee te draaien. Hierna kan uw zoon worden ingeschreven via het inschrijfformulier. De kosten van een lidmaatschap zijn zijn te vinden in het Scouting Boxtel informatie boekje, zie de link rechts. Aangezien er de laatste tijd veel welpen zijn overgevlogen naar de verkenners zijn wij op zoek naar nieuwe leden.

Scouting Boxtel informatie boekje

Tot slot

Via emails en deze site wordt u op de hoogte gehouden van de opkomsten en de activiteiten.Wij hopen met de informatie die wij u gegeven hebben een beter beeld te geven over onze horde. Heeft u toch nog vragen neem dan contact op met de leiding of kom langs op de blokhut.