Scouting Boxtel > Speltakken > Bevers > Extra Informatie
28-10-2012
Extra Informatie

Uniform

"Het dragen van een uniform is bij de meeste scoutinggroepen gebruikelijk. Het sluit aan bij de gedachte dat iedereen gelijkwaardig is, ongeacht rang of stand, religie of huidskleur."

bron; www.scoutpedia.nl

En ook wij bij scouting Boxtel dragen een uniform. Nu zijn wij bij de bevers niet zo heel strikt over het dragen van het uniform, zolang de blouse gedragen wordt. Echter bij de opvolgende speltakken wordt hier wel strenger naar gekeken en wordt er verlangd dat het uniform correct gedragen wordt en dat het kompleet gedragen wordt. Een kompleet uniform houdt in; de blouse voorzien van de juiste badges (op de juiste plek), de groepsdas en een blauwe broek. Dit alles is natuurlijk voor de kinderen die al genstalleerd zijn, voor de niet genstalleerde is het; de blouse en een blauwe broek.
Echter geldt ook voor ons dat bij officile gelegenheden zoals; opening groepsjaar, installaties e.d. dat wij in kompleet uniform moeten komen; blouse, das en blauwe broek.

Uniform Bevers

Speltakken | Bevers | Extra Informatie | Uniform
Deze spullen heb je nodig als je een bever bent of wil worden;

ScoutFit blouse rood
Te koop bij de Scoutshop.

Zwarte groepsdas
Bestelnummer bij de Scoutshop: 01132

Scouting Boxtel badge voor op de groepsdas.
Te koop via de leiding.

Dasring
Bestelnummer bij de Scoutshop: 05000
Alternatief (heeft de voorkeur, verliest men niet zo vlug)
Driehoek dasring met logo
Bestelnummer bij de Scoutshop: 06001

Beverbadge
Bestelnummer bij de Scoutshop: 61000

Installatieteken Scouting Nederland
Bestelnummer bij de Scoutshop: 54300

Groepsnaambandje Scouting Boxtel
Te verkrijgen via de leiding.

Geel T Shirt Scouting Boxtel
Nu heb ik hierboven een heel verhaal geschreven over het uniform en dat we het kompleet moeten dragen.
Dat ga ik nu een beetje ondermijnen;
We mogen tijdens de normale groepszaterdagen een geel Scouting Boxtel T-shirt dragen dat verkrijgbaar is via de leiding.
Waarom dit gedaan is, weet ik ook niet, maar het mag en ik doe het ook.
Advies hierbij is om te kijken naar wat voor weer het wordt.