Scouting Boxtel > Speltakken > Pivos > Pivoweekend 2014
19-5-2014
Pivoweekend 2014

Dit pivoweekend ging naar de randstad! De organisatie had een blokhut gehuurd in het pittoreske dorpje Poeldijk, midden in het indrukwekkende kassen-landschap. Daar kwamen we vrijdagavond aan, na een lange autorit.
Na enkele kleine spelletjes ontstond er een gezellig feestje, waarbij we zelfs even bezoek kregen van de lokale pivo's.

Zaterdag
We gingen alweer vroeg uit de veren om na een heerlijk ontbijtje gelijk naar Den Haag te gaan. Ons was verteld dat we droge kleren mee moesten nemen, spannend!
Na een korte stadswandeling kwamen we aan bij een gracht met enkele kano's. Met deze kano's ontdekten we de binnenstad en lokale stadsparken. Een agressieve zwaan kortte onze tocht een beetje in. Dat was maar goed ook, want toen we terug kwamen was iedereen behoorlijk moe.
We gingen gelijk door naar het educatieve gedeelte van het weekend. We kregen een interessante rondleiding door de parlementaire democratie van Nederland. De indrukwekkende ridderzaal werd aangedaan en de buitenkant van de Tweede Kamer werd bekeken. De meeste pivo's waren ontzettend onder de indruk van het patroon in de vloer, wat de Nederlandse zee symboliseerde. Tijd voor een ijsje!

's Avonds verzorgde cateringsbedrijf Van Erp overheerlijke broodjes met hamburgers. Daarna maakten we ons klaar om het nachtleven van Den Haag te ontdekken.
Voor de meeste pivo's was dat toch even wennen. De klassiekers als 'Vrouwkes' en 'De grozzie van mn buurvrouw' werden niet herkend, gelukkig kon een lokale Hazes-look-alike de sfeer er goed in brengen en werd het een erg gezellige avond!

Zondag
Zondag werd de blokhut schoongemaakt en volgens traditie nog overheerlijke McFlurrys gehaald. Deze werden in het vrolijke voorjaarszonnetje genuttigt voordat we ons terug naar de vertrouwde Brabantse landen begaven.

Iedereen bedankt voor het gezellige weekend en tot volgend jaar!

Speltakken | Pivos | Pivoweekend 2014 | IMG_7013

Speltakken | Pivos | Pivoweekend 2014 | IMG_7016