Scouting Boxtel > Speltakken > Remus Welpen > Zomerkamp 2014
7-9-2014
Zomerkamp 2014

Boerenkamp 2014
Dit zomerkamp gingen we als echte boeren te werk. Van koeien melken tot tractor rijden en van boeren laten tot boerenkool eten. Maar naast alle leuke activiteiten zaten we ook met een groot probleem. Het ging namelijk niet goed met de lokale grasdrogerij. Na de dood van Jan Hartog boterde het niet zo goed tussen de nieuwe eigenaren, zijn zoon Wil en zijn dochter Petra. We kregen berichten dat er gesaboteerd werd met de machines en dat er geklooid werd met de financin. Wil en Petra gaven elkaar de schuld hiervan. Na een nachtelijke ontmoeting met de eigenaar van het nabij gelegen grasveld, pater Pio, kwamen we erachter hoe boos hij was op de mensen die sinds zondag over zijn gras waren gelopen (oeps!). Hij vertelde dat het oud, stevig en zeer bijzonder gras was. Na wat denkwerk bedachten we dat de pater misschien wel achter de problemen bij de grasdrogerij zat. We besloten beide partijen de laatste avond uit te nodigen. Na een hevige ruzie tussen Wil en Petra besloten ze het samen uit te praten met pater Pio. Maar het feest werd abrupt verstoord door de laatst ontsnapte dorpsgek. Hij dacht de pater te helpen door de grasdrogerij in brand te zetten! Gelukkig konden we hem net op tijd tegenhouden en jaagden we hem weg met onze tamboerijnen. We namen afscheid van Wil, Petra en pater Pio. De volgende dag kregen we een pakket van het verzorgingstehuis met een bedankje voor het wegjagen van de dorpsgek. Eind goed, al goed!

Speltakken | Remus Welpen | Zomerkamp 2014 | zomerkamp foto 1

Speltakken | Remus Welpen | Zomerkamp 2014 | zomerkamp foto 2