Scouting Boxtel > Speltakken > Verkenners vrijdag > Winterhike '14
29-12-2014
Winterhike '14

Elk jaar weer, tussen Kerst en Oud op Nieuw, vindt het stoerste weekend van het jaar plaats: de Winterhike. De Nederlandse winter was begonnen, het land was bedekt onder een flink pak sneeuw. Na een lange rit kwamen we aan in het pittoreske dorpje Valkenswaard. Het gure weer en de sneeuw maakte de tocht zwaar. Maar het goede gezelschap hield ons warm en na een hike van 11,6 km verscheen de blokhut van Scouting Riethoven. De verwarming stond er aan en het was er droog. Vol enthousiasme stormde iedereen naar binnen om even later getrakteerd te worden op een overheerlijk bord boerenkool.

Speltakken | Verkenners vrijdag | Winterhike '14 | IMG_4210

Na het avondeten streek iedereen neer in een grote kring. Enkele kaarsjes in het midden zorgden voor een mysterieuze sfeer. Het was namelijk tijd voor het beroemde spel Weerwolven van Wakkerdam.
Tot laat in de avond werd er gediscussieerd wie nu wl of gn weerwolf was. Uiteindelijk vielen de oogjes langzaam dicht en ging iedereen moe maar voldaan slapen.

Speltakken | Verkenners vrijdag | Winterhike '14 | IMG_4279

De tweede dag ging de wekker ging alweer vroeg. Het zonnetje klom net boven de horizon uit toen de rugzakken opgehesen werden. Het was koud, een graad of vijf onder nul, maar de lucht was strak blauw en het was vrijwel windstil. Een machtig mooie dag voor een machtig mooie wandeling!
Het landschap oogde lieflijk. We liepen door de besneeuwde velden en donkere bossen om rond de middagpauze aan te komen in Veldhoven. Met enthousiasme werd de supermarkt leeggekocht, terwijl de leiding een wel heel bijzondere routetechniek voorbereidde. Toen we klaar waren om aan te lopen werd er een smakelijke frikandel overhandigd. Dit was niet zomaar een frikandel, het was een strippenkaart! Door ingesneden streepjes wisten we de route naar de blokhut even buiten Veldhoven te bepalen. Daar aangekomen stond er wederom een warme maaltijd klaar, ditmaal een voedzaam maaltje spaghetti. s Avonds werden er weer wat weerwolven van het leven beroofd en ging iedereen vroeg slapen. We hadden immers 16 km gelopen!

Speltakken | Verkenners vrijdag | Winterhike '14 | IMG_4352

De laatste dag begon het te dooien. Dit maakte de paden wat verraderlijk. Door de laag bevroren sneeuw was het altijd maar een gok of je nu op een bevroren plas of stevige zandgrond loopt. Toch liep het lekker en nadat we nog wat vliegtuigen op Eindhoven Airport hebben zien opstijgen kwamen we aan bij de kerk van Wintelre, waar ouder stonden te wachten om ons terug naar Boxtel te brengen.

In totaal hebben we bijna 40 km gelopen. Man man man, wat een leuk weekend. Goed gedaan mannen!

Meer foto's zijn hier te vinden.

Speltakken | Verkenners vrijdag | Winterhike '14 | IMG_4464
Groepsfoto!