Scouting Boxtel > Speltakken > Pivos > Pivoweekend 2015
12-5-2015
Pivoweekend 2015

Vrijdag
De dag die wist dat zou komen: op 1 mei was het weer tijd voor het mooiste weekend van het jaar. Het Pivoweekend was officieel begonnen! We verzamelden in de avond om vervolgens, geheel naar traditie in de auto te stappen naar Middelburg. We gingen de goede richting op, maar bogen op het laatste moment af naar het zuiden. Het zou een grensverleggend weekend worden in alle opzichten, we gingen namelijk naar Antwerpen!
Aangekomen op de blokhut hielden we een bescheiden feestje, waarbij we ons prima vermaakten. Toen de oogjes dichtvielen besloot iedereen een voor een om naar bed te gaan. Morgen een lange dag voor de boeg!

Zaterdag
In de loop van de ochtend ontwaakte de Pivos. Onder het genot van warme verse broodjes en een glaasje Jus d Orange werd het zaterdagprogramma uitgelegd. We gingen in groepjes de stad in om daar mooie opdrachten te doen en tegelijkertijd de stad te verkennen. Dit leverde enkele mooie ontmoetingen met de lokale bevolking op.

In de middag verzamelden we weer om even een uurtje te gaan biljarten. Natuurtalenten dat we zijn. Sommige Pivos slaagden erin om zowel de witte n de zwarte bal in 1 slag in de gaten te krijgen, zonder ook maar een van de gekleurde ballen te raken. Complimenten!
Al stoepkrijtent (want ja, action) gingen we terug naar de blokhut. Daar stond een overheerlijke barbecue klaar, waarbij sommige Pivos eerst nog een klein schoonheidsslaapje hielden.
Na het eten was het tijd voor het avondprogramma. Vanavond stonden we voor de uitdaging om de lokale uitgaansgelegenheden van Antwerpen te ontdekken.

Dat bleek nog geen eenvoudige opgave. We liepen ongeveer een uur door de stad, waarbij we per ongelijk ook nog door een buurt kwamen waar verbazend veel rode lampen brandden. Gelukkig kwamen we toevalligerwijs ten slotte toch nog uit bij een gezellige bar, waarbij we onder andere met een kippen-handpop en een groep Tibetanen een geweldig gezellige avond kregen die doorging tot in de vroege ochtend.

Zondag
Enigszins vermoeid ontwaakte iedereen zodra de tijd daar rijp voor was. Na het ontbijt schroefden de stoere ruige mannen onder ons de motorkappen van de autos over om daar eens ruige mannenpraat over te hebben.
Toen de motorkappen weer gesloten waren spoedde we ons naar een mooi zwembad waar we een laatste beetje energie vonden om nog enkele keren van de wildwaterbaan af te gaan. De kunst was om als laatste van de groep te starten en als eerste beneden te zijn.

Vervolgens reden we terug naar Nederland om voldaan in slaap te vallen

Check de pagina met fotos voor een visuele weergave van dit weekend.