Scouting Boxtel > Stamweekend 2016
28-2-2016
Stamweekend 2016

Wie is de mol?!
Op 27 februari was het weer tijd voor het stamweekend. Tijdens het informeel samenzijn na de groepsraad een dag eerder werd om onbekende reden besloten dat we taart mee moesten nemen.
Voor het geval dat de organisatie een toetje zou vergeten. Echter bleek het lastig te zijn om dit te vervoeren, dus daarom hebben we de taart maar bij aanvang opgegeten. Deze logica zette de toon voor de rest van het weekend.

Stamweekend 2016 | IMG_8937

Papiersnippers
De organisatie nam het woord. Aan ons de taak om vr kwart over 12 op de locatie te zijn. Welke locatie was voor ons nog onbekend. We moesten aan de hand van puzzels naar vier verschillende locaties, die ons naar vier andere locaties zouden leiden bleek daarna. Door de papiersnippers van deze acht locaties de combineren ontstond een cordinaat. Het cordinaat van de eindlocatie.
In ons achterhoofd dachten we aan het gevaar. n van ons is de mol. Wie het is weet alleen de organisatie. Deze mol heeft als doel om zo veel mogelijk opdrachten ongemerkt te verhinderen.
Gelukkig slaagde alle autos erin om net op tijd op de locatie in Biezenmortel aan te komen. Hier bleek de overnachting te zijn.

Stamweekend 2016 | IMG_8944

Camera's
Terug in Biezenmortel stond de eerste test op het programma. Voorafgaand aan een bourgondisch gourmet buffet moest iedereen een vragenlijst beantwoorden over de vermoedelijke rol.
Dit bleek erg lastig, maar de eerste geruchten en theorien gingen te ronde. Wie zou de mol zijn? Wie probeert ons te verhinderen? De tijd zou het leren.

s Avonds moesten we een hindernisparcours afleggen om punten te verdienen. Het was de uitdaging om geld te deponeren in een mandje, achterin een donkere ruimte vol met cameras en obstakels.
Helaas lukte het niet iedereen om ongezien voorbij de cameras te komen, maar gelukkig wisten we de helft van de punten binnen te halen.
De avond werd afgesloten met een gezellig samenzijn op de blokhut van Biezenmortel.

Stamweekend 2016 | IMG_9036

Toilet
Schijnbaar zijn stamleden niet zo goed in zondagochtenden.
Na een ontspannen en rustige opstart was het alweer het einde van de ochtend. Tijd voor een nieuwe vragenlijst! Iedereen had zijn eigen vermoedens, maar weigerde die te delen met de rest.
We reden naar de Loonse en Drunense Duinen voor een volgende taak; seinen. In vier groepen moesten we van groep naar groep codewoorden seinen. Gelukkig ging dit zonder noemenswaardige problemen en sleepten we mooi even 3000 punten binnen! Na een laatste opdracht reden we terug naar Biezenmortel voor de finalevragen. Deze pittig moeilijke vragen gingen over de mol, iedereen had zo wel een vermoeden wie de mol was. Echter bleef het gokken. Nadat iedereen de vragenlijsten in had gevuld trok de organisatie zich terug. De spanning steeg.

Na een paar minuten werd de uitslag duidelijk. De mol bleek, in tegenstelling tot wat veel mensen dachten, Janneke te zijn.
Veel mensen verdachten Geert vanwege wat geheimzinnige handelingen. Janneke wist haar rol goed te verbergen dankzij een grote hoeveelheid enthousiasme en enkele stiekeme trucjes, waarbij er zelfs bewijsmateriaal door het toilet verdween.

Na de uitslag reden we terug naar Boxtel, voldaan van een erg gezellig weekend.
We willen Margot en Maartje dan ook bedanken voor de goede zorgen en organisatie. Het was super!

Stamweekend 2016 | IMG_9067

Stamweekend 2016. Van links naar rechts, boven naar beneden: Loy, Laura, Amy, Bert, Joost, Tom, Janneke, Olga, Geert, Milou, Harm, Joost, Erik, Margot en Maartje.